Puno teže je transformirati psihu nego tijelo!

14808864_10208777656411406_1845558715_o

Nije lako otvoriti dušu doslovno «cijelom svijetu» ili makar samo vama koji pratite ovu stranicu i razumijete hrvatski jezik … Ali smatram da je potrebno to učiniti kako bih se zahvalila Andrei i kako bih makar jednu osobu koja pročita ovaj tekst potakla na to da bude sretnija i pozitivnija osoba …

U moru negativnih, pesimističnih osoba, ja sam bila kraljica istih. Godinama sam vidjela samo negativno u ljudima, čaša mi je oduvijek bila napola prazna, uvijek sam očekivala najgore – jer je to bio jedini način da se manje razočaram. Znate ono, igra Hrvatska – Njemačka, navijate za Hrvatsku, ali kažete da će pobjediti Njemačka. Onda oni stvarno pobjede, a vi ste trunčicu sretni jer eto – bili ste u pravu, niste se toliko razočarali.
Takva sam osoba ja bila. Imala oko sebe oklop, jer nakon svega što me u životu oborilo, povrijedilo, drugačija nisam mogla biti. Uz sve to, bila sam užasno iskompleksirana osoba koja je sebe vidjela kao najružniju i najdeblju na svijetu, stalno počinjala s express dijetama koje bi uvijek rezultirale s vraćanjem svih kilograma i dobivanja još nekih . Pa ljubavni problemi, pa zdravstveni problemi…

Kao profesionalni sportaš, nosila sam se nekako sa svime time, ali sam se osjećala usamljeno. U kući punoj ljudi, ja sam bila sama, povukla se u sebe, gledala što sam, tko sam, šta sam postigla u životu …
U jednom trenu sam se doslovno uhvatila u razmišljanju da moj život nema smisa, uhvatila me užasna tjeskoba, gušila sam se i pomišljala na najgore.
Nisam imala dečka, nisam završila fakultet, morala sam okončati rukometnu karijeru zbog ozljede ramena, prijetio mi je invaliditet s desnom rukom, nisam imala prebijene u džepu…

Od zvijezda, dotaknula sam dno.

Plakala sam danima i noćima, izbjegavala ljude, mrzila sve i sebe samu. Puno vremena sam  visila na facebooku, i iskreno, jedina dobra stvar od toga je ta što sam pratila Andreu i njezinu stranicu!
Zahvaljujući njoj i njezinoj stranici, odlučila sam učiniti nešto za sebe i promijeniti svoju budućnost.
Imala sam san i ostvarila sam ga. Bilo je teško, bilo je mučno, bolno … ali uspjela sam.
S vremenom postajala sam sretnija jer sam postala samostalna, napokon sam financijski neovisna, mogu si priuštiti što želim.
Ali u svemu tome, mada sam osjećala da imam sve, dio mene je još uvijek bio nezadovoljan. Ne zbog činjenice da sam sama 1300 km dalje od doma i obitelji, nego zbog toga što nisam voljela sebe. Svaki put kad bih se pogledala u ogledalo – nisam vidjela lijepu i sretnu osobu, već samo osobu koja je eto uspjela u nečemu, ali koja se ne voli i koja takva nezadovoljna ne može ni voljeti …
I jednoga dana na facebook stranici FitMess Diary osvanuo je post da je osnovana grupa FitMess Superwomen. Učlanila sam se … i preporodila se. Pronašla sam svoje utočište, mirnu luku spasa.
Čitajući sve postove, postajala sam jača, svjesnija svoje ljepote, a uz sve to – odlučila sam i poduzeti nešto da ne budem više crno pače u svojim očima, nego da napokon postanem labud.

Počela sam zdravo živjeti, upijati sve pozitivno iz ljudi, svu negativnu energiju ispuhati na treningu.
Naučila sam voljeti sebe.
Naučila sam biti staložena i bez puno stresa i živciranja pronaći izlaz iz svake situacije!
Postala sam svjesna svoje snage, fizičke, ali puno važnije one psihičke.
Shvatila sam koliko sam toga u životu proživjela i koliko me to sve opametilo i učinilo jačom.
Danas se smijem, danas sam sretna, danas volim sebe, volim ljude oko sebe i svaki pad doživljavam kao let, svaki poraz kao lekciju, svaku pogrešku kao životnu školu.
Puno je ljepše kada o meni govore kao o osobi koja donese vedrinu i svježinu svojom pojavom, koja osmijehom može popraviti svačiji upropašteni dan.
Divno je kad te ljudi vole, kada te doživljavaju kao pozitivnu, kada im možeš pomoći!
Ja danas ne bi bila ja da nije bilo Andree, njezine stranice, savjeta, svih tih divnih osoba u grupi
Vjerujem da sam danas upoznala i ljubav svog života (!) jer upravo moja otvorenost, moja pozitiva i smiješak na licu su ono što ga je privuklo

KAKO ZRAČIŠ TAKO PRIVLAČIŠ – upamti to

Nadam se da ću uskoro uz psihičku promjenu dodati i fizičku i da ću postati potpuno nova osoba – jer to želim, jer sam to zaslužila!!! Nemojte nikada odustajati, naučite voljeti sebe, s 10 kila manjka, s 10 kila viška, jer svi smo mi lijepi, pametni, vrijedni i kao takve se moramo doživljavati i moramo držati ljestvicu u visini naše glave, a ne je spuštati i dopuštati da nas itko i išta ponižava, a pogotovo ne mi sebe sami!

Stay strong and love yourself!!! <314795846_10208777652531309_1963801703_oIvona Bednjanec
@rocky_go_for_f.it

Leave a comment

Postavke privatnosti
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.