Nasilje nad zdravim razumom

Zadnjih par dana prolazim kroz nekakvu krizu. Ne bih htjela naljutiti nikoga ovim tekstom, no sigurno hoću. Jer, nije se rodio tko je svima ugodio 😀

 

Zadnjih par dana dosta istražujem. I to ne o fitnessu. Gledam videa, čitam o ljudskoj prirodi, promatram ljude oko sebe.
I moram ti priznati, dosta smo sebični.
Sve se svodi na – ja, ja, ja.
Kako ću JA smršaviti?
Kako da JA poboljšam svoj život?
JA želim biti sretna.
JA želim biti uspješna.

Ne kažem da je loše biti fokusiran na sebe, i dapače, osobni rast je ono bez čega ne možemo promijeniti stvari…
No, gdje je tu empatija za druge? Gdje je želja za pomoći drugom?
Dolazi nam vrijeme darivanja, no rijetko kome će pasti na pamet pomoći onom čovjeku koji uvijek sjedi na kraju ulice.

 

Fitness je često površni balans

O fitnessu uvijek govorim kako je balans zdravlja i sreće- kvalitetne prehrane, treninga i pozitivnih misli. No istina je, tko god malo dublje uđe u taj svijet, ostat će zaokupljen vlastitim bivstvom. Vidim po sebi samoj!
Planiram natjecanje, razmišljam o današnjoj prehrani, razmišljam o treningu, razmišljam kako ću izgledati, vizualiziram, fokusiram se na taj površni cilj.
I zaokupi me, svaki put.
I svaki put padnem i sjetim se -pa Andrea, zar se ne sjećaš zašto si počela sa svime ovime?

Počela sam s ovom stranicom zbog želje da pomognem drugima. Da usrećim druge. Da pomognem barem jednoj osobi da promijeni život.
Velik broj žena i djevojaka koje su mi se javile, nisu trebale fizičku promjenu koliko psihičku. Onu jednu osobu koja će im reći da je u redu pasti, i da je bitno ustati. Onu jednu osobu koja će im reći da je predivna upravo takva kakva jest.

Fitness, kao što sam rekla u jednom od posljednjih videa, ne bi trebao biti samo fizički izgled, već sreća pojedinca uzrokovana tim načinom života. No, i dalje mnogi ne shvaćaju bit.

 

Bitno je da su moje vibracije visoko

U zadnje vrijeme, vjerojatno potaknuti Anom Bučević (za koju imam apsolutni respect), mnogi govore o vibracijama.
I taj princip pali, naravno, ono što razmišljaš, to dozivaš u svoj život. Sve ovo što sam ostvarila, ostvarila sam primjenjujući Zakon Privlačenja, iako nisam tada znala za Anu.
No, tu opet dolazimo do sebičnosti. Kao u fitnessu, gdje se fokusiramo na vlastiti izgled i zdravlje, ovdje se fokusiramo na vlastitu sreću.
Ja želim, Ja mogu, Ja hoću.
Rijetko tko će pogledati takav video, ili pročitati tekst , i pomisliti da može pomoći nekom drugom, opet se fokusiramo samo na sebe.

Onda, postoje pojedinci koji glume da su tu da ti pomognu, koji koriste te riječi koje su pročitali, ponavljaju ih iznova i iznova… No, u biti su tu radi vlastite koristi. Vlastitog uspjeha.

 

Lažne vođe

Već sam ti pisala o Stjepki, znaš tko je ona. No, za nove čitatelje, ukratko -Stjepka je djevojka koja laže i krade, koja je upisala kineziološki fakultet, i nakon dva mjeseca pohađanje sebe prozvala ”pravim trenerom” a mene oslovljavala kao ”ona lijeva”. Unatoč tome što sam i sama položila prvi stupanj na Adria Fitness Akademiji, i što zadnje dvije godine sam duboko u ovome. Unatoč činjenici da je prije niti godinu dana me pitala za savjet u inbox i sama rekla za teretanu da nema pojma… Ma u biti, evo ti direktni citat:

”Išla sam u teretanu, ali me strah da ne bi lunjala samo teretanom, a ne napravila ništa..budući da budem iskrena nisam baš na ti sa vježbama na sprava i tako to”

”Mislim, znam osnovno..ali vidim kako su neki domaći u teretani i rade čuda od ove šipke koju spoje s nečim…”

Ovaj razgovor vodile smo 16.09.2015. Malo nakon toga ona je otvorila svoju stranicu o fitnessu i počela ljudima govoriti kako i što trebaju raditi. Hm, mislim da osoba koja koristi izraz ”čuda od šipke” i nije baš vjerodostojna.

Na dalje, Stjepka ali i mnoge druge javne  ličnosti, prezentiraju jedno a žive drugo. Ona sama ponižava djevojke koje su deblje, ismijava ih i posprdno ih zove ”manekenkama” ako ne daj bože imaju cheat meal. A s druge strane piše o nekim visokim vibracijama i ljubavi prema drugom.
Kontradiktorno, zar ne?
Upravo zato jedan dio mene prezire društvene mreže. Tamo svatko može biti što želi. S jedne strane pisati kako je sve divno i krasno, a u svoja četiri zida biti nešto sasvim drugo.
Svatko može biti ekspert u nečemu, kopirati tuđe riječi i tekstovi i glumiti znanje. Pa Stjepka je, u jednom očajničkom pokušaju, doslovno kopirala članak od jednog divnog autora!

Moja poanta jest, nauči čitati između redova. Ja ću ti iskreno napisati kada sam loše, kada brljam, kada nisam pozitivna.
Moja baka me je učila, što više lažeš- to više gubiš sebe u toj laži.
Mnogi glume da su nešto što nisu, samo da bi preko tvojih leđa postigli uspjeh.

Košmar

Sad ti se možda čini da je ovaj tekst jedan veliki košmar, no sada barem znaš kako je biti u mom umu. 😀
Dosta sam razočarana cijelim ovim virtualnim svijetom. Smatram da smo se previše okrenuli vlastitom zadovoljstvu, i zaboravili cijelu bit postojanja.
Vlastita sreća može proizaći iz ljubavi prema sebi, iz pozitivnog razmišljanja i visokih vibracija.
No, pravu sreću ćeš osjetiti tek onda kada shvatiš da si nekome pomogla/o. Taj osjećaj je neopisiv. Kada netko tko je u dubokoj depresiji, mi napiše da je vidio moj video o pozitivnom razmišljanju, da se pronašao, da je naučio nešto i da mu je to promijenilo život…
Pa nema boljeg osjećaja.
Nitko mi ne može reći da ću se bolje osjećati kada se fokusiram samo na sebe, kada mislim pozitivno i kada imam visoke vibracije, nego kad djelujem pozitivno.

Djeluj. Nemoj samo razmišljati, učini nešto.
Ljudi su postali toliko opsjednuti materijalnim, zaokupljeni sami sobom, toliko smo otupili na prizore smrti i patnje…
Otkači se s društvenih mreža. Umjesto da lajkaš i shareaš  fotke nekoga kome treba pomoć, pomozi mu. Umjesto da pišeš Amen na fotke patnje koje su tu samo radi lajkova, uradi nešto da nekome smanjiš patnju.
Nemoj biti robot. Nemoj biti zaokupljen/a svojim JA. Uvijek postoji netko kome je gore nego tebi, i kome možeš pomoći.

Barem u ovo doba, koje nazivamo doba darivanja, razmisli o svemu ovom i djeluj.

Što misliš? Komentiraj!

Postavke privatnosti
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.