Moja priča još nije gotova! – Tvoja priča

moja priča, djevojka, rebecca

Moja priča ne započinje uobičajenom željom da smršavim.

Nisam se dovoljno voljela da učinim išta dobro za sebe, a kamoli da smršavim. Iako nisam ni imala značajan višak kilograma, nisam ni imala savršene proporcije, ali i da jesam, ni tad se ne bih voljela. Gledala sam na sebe kao na promašaj, a oduvijek krhko samopouzdanje, u jednom trenutku je sasvim nestalo. Ne samo da nisam vjerovala u sebe, već sam i poricala vlastitu snagu i sposobnosti da nešto promijenim. Na kraju, moj se život sveo na bijeg u svijet mašte gdje sam bila uspješna i za sve sposobna.
Okrenula sam se fitnessu imajući na umu snagu, sposobnost i uspijeh koje sam htjela steći odnosno probuditi u sebi. Nikad nisam rušila svoje granice, a kad bih naišla na prepreku, odmah bih odustala misleći da ja to ne mogu. Odustajući od izazova, odustajala sam od sebe i svog života. Ipak, znala sam se jedina osoba koja me može spasiti nalazi u meni, čeka da joj dopustim živjeti život koji ja tako kukavički odbacujem. Umjesto da odustanem od nečega što mi je teško, odlučila sam postati jača da to mogu razvaliti. Odlučivši to, napokon sam odabrala sebe i svoj život.

untitled

Odabrala sam pravilno

Odmah sam se osjećala bolje iako mi je prvi trening bio šok, doživjela sam taj predivan osjećaj da ja nešto mogu, da mi ne treba tuđa pomoć, samo ja samoj sebi. Trebala mi je vlastita podrška i vjera u sebe. Od prvog dana novog stila života pa do danas, doživjela sam razne uspone i padove, ali bez malo žrtve nema rezultata.
U kratkom sam vremenu naučila najljepšu lekciju ikad, a to je spoznaja da sam sposobna i spremna otrpiti nešto što nije lako i to samo zato što znam da će to pomoći mome tijelu i meni. Divan je to osjećaj, ta novostečena sigurnost i povjerenje u samu sebe. Znam da neću prestati jer previše je dobar osjećaj biti ponosan na sebe.
Ljepota dolazi iznutra i samo je tada vidljiva i na van. Kada voliš sebe, ispunjen si i to se vidi. To je zapravo razlog zašto sve fitnessice izgledaju tako dobro. To je razlog zašto sam i ja lijepa. Usput, imam i super ravan trbuh, nije da se hvalim, ali dođe to kad se trenira.

Moja priča još nije gotova jer svaki osvojeni cilj sa sobom nosi novi koji tek treba svladati. Na tom putu postajemo snažniji i zato ne želim da moja priča ikad i prestane.

https://www.instagram.com/p/BK8Ktgsj3dV/?taken-by=rawrebecca9

Leave a comment

Postavke privatnosti
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.