Make Up na treningu: DA ILI NE?

Ne znam za vas, ali ja volim šminku. Jako. Unatoč tome, zaista uvijek gledam da sam na treningu bez make-upa. Ok, nekad mi se zalomi kad sam u žurbi da treniram našminkana, najčešće ako dolazim s ispita. Izuzev toga, treniram, kako ja sebi tepam, ‘nečural’. Zašto?

Neka lice diše

Prilikom vježbanja naše tijelo otvara pore i stvara znoj te se na taj način pokušava ohladiti. Nosimo li puder, pore će se začepiti te onemogućiti koži da diše što kasnije može rezultirati prištićima, miteserima ili čak kožnom iritacijom. Uz to, šminka služi kao učvršćivač za bakterije.

U teretani i dvoranama, stalno smo u doticaju sa spravama, rekvizitima i strunjačama koje koriste i drugi ljudi. Čak i ako nemamo direktan doticaj licem o te površine, dotičemo ih svojim rukama. Ljudi prosječno 3.6 puta dotaknu svoje lice u sat vremena, a malo više ukoliko se znoje. (…)

Vježbate li bez šminke, uvijek imajte sa sobom čisti ručnik kojim ćete lagano tapkajući lice ukloniti kapljice znoja, umjesto da ga trljate. Ako ste prije treninga očistili lice, nakon ga možete samo lagano umiti hladnom vodom te nema potrebe za sapunom.

Nosite li šminku tijekom treninga, morate biti svjesni da se takozvana ‘sweatproof’ šminka ne razlikuje od obične. Puder je puder, te kao takav, u kombinaciji sa znojem, idealan je recept za stvaranje prištića.

Ukoliko ipak ne možete bez šminke, preporuča se ona koja nije na bazi ulja, lagana BB krema, korektor na neku željenu točku/podočnjake te vodootporna maskara na bazi silikona. (…)

Pitali smo beauty blogericu

Isto mi je odgovorila i Laura MakeUp, makeup youtuberica i plesačica, nakon što sam ju upitala što misli o nošenju šminke za vrijeme treninga i ima li neki savjet za cure koje se osjećaju samopouzdanije sa šminkom.

“ Ja sam do prije par godina trenirala sa puderom i nikad nisam imala čisto lice, međutim od kada sam to prestala raditi, definitivno vidim promjene. Ne savjetujem nošenje pudera tijekom treninga, jer svi znamo da znojenjem  tijelo izbacuje štetne tvari, koje onda ne mogu izaći ako nosite teške pudere na licu. Za cure koje stvarno nikako ne mogu trenirati bez šminke, radije savjetujem lagano prekrivanje samo određenih kritičnih dijelova sa korektorom ili korištenje tonirane kreme ili BB kreme, koja će dati laganu prekrivnu moć. Ono što možete našminkati bez straha su oči i usta. Malo tuša i maskare na oči i ruž na ustima, nikome neće štetiti, ali puder obavezno izbacite tijekom treninga. “

 Ja sam do prije par godina trenirala sa puderom i nikad nisam imala čisto lice, međutim od kada sam to prestala raditi, definitivno vidim promjene. 

Na kraju je najbitnije očistiti lice, neovisno za što se odlučite. Ako niste ljubiteljice sapuna i gelova za čišćenje, spas je micelarna voda! Samo se pobrinite da očistite lice tako da vatice nemaju više šminke na sebi kad završite sa skidanjem. Također, tu su i vlažne maramice za skidanje šminke koje možete kupiti po zaista dobroj cijeni, a toliko su praktične da stanu u svaku gym torbu!

da li ti nosiš šminku na treningu?

Piši nam u komentarima!

Comments (2)

Odličan članak! Poučno i kratko, nastavite samo tako! ?

Vanessa, hvala ti!

Leave a comment

Postavke privatnosti
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.