Mama sam i vježbam kod kuće!

Nemam klasičnu priču o tome kako sam ušla u svijet fitnessa. Iza mene nije velika fizička transformacija, nikad nisam imala problema s kilogramima, što je često početak priča o početku vježbanja. Iza mene je jednostavno… život.

Mama sam dvoje djece, dječaka od 8 i 4 god. Imam muža, kuću (i kućanske poslove), posao (uz povremena putovanja, prekovremene sate…). Sve s čim se nose „moderne“ mame. U svemu tome teško je naći vremena za sebe. Ali ako želite ostati zdrave glave, e onda to vrijeme stvorite i iskoristite onako kako najviše volite. A ja volim vježbati.

Često čujem „Lako tebi izgledati dobro, mršava si, nisi se udebljala u trudnoći. Sad malo vježbaš i super“. Ali te rijetko zanima da iza toga stoje godine bavljenja sportom. Od ranog djetinjstva. Tijekom srednje škole. Vraćanja doma sa posljednjim večernjim busevima nakon treninga, a ujutro je škola. Tijekom studiranja, dulje pauze između predavanja provodila sam u teretani. Da, nekad je naporno. Ali nije teško ako uživaš u tome.

Sad kad imam djecu nemam prilike odlaziti u teretanu. Želim s njima provesti svo slobodno vrijeme koje imam nakon posla. Tako da sada vježbam navečer kad djeca odu na spavanje. Prije otprilike dvije godine, nakon najdulje pauze od vježbanja (druga trudnoća i dijete koje nije voljelo spavati) počela sam vježbati kod kuće.

 


Krenula sam s raznim kućnim programima, i onda se u jednom trenut
ku pronašla u „željezu“. Putem sam učila o zdravoj prehrani (najviše u vrijeme dohrane mlađeg sina, hehe) i treninzima. Kopala sam po raznim fitness stranicama upotrazi za informacijama, a Fitmess diary mi je posebno zapeo za oko zbog pozitive i realnosti koju širi. 

I tako nastavljam, slušam sebe i radim na sebi. Imam određene ciljeve, ali ne opterećujem se terminima. Zdravo se hranim, ali ne opterećujem se makrosima, kalorijama i raznim dijetama. Kada sam preiscrpljena od posla, odmaram. Kada me djeca trebaju, tu sam za njih. Trening ponekad ubacim u ono malo vremena što ostane, ali i to puno znači. Želim djeci primjerom pokazati da se za zdravlje treba i potruditi. To je prvo i najvažnije. A dobar izgled i zadovoljstvo istim samo je pozitivan nusprodukt u svemu tome.

 

Marija Eršek

Podijeli članak!

Leave a comment