Mama sam i vježbam kod kuće!

Nemam klasičnu priču o tome kako sam ušla u svijet fitnessa. Iza mene nije velika fizička transformacija, nikad nisam imala problema s kilogramima, što je često početak priča o početku vježbanja. Iza mene je jednostavno… život.

Mama sam dvoje djece, dječaka od 8 i 4 god. Imam muža, kuću (i kućanske poslove), posao (uz povremena putovanja, prekovremene sate…). Sve s čim se nose „moderne“ mame. U svemu tome teško je naći vremena za sebe. Ali ako želite ostati zdrave glave, e onda to vrijeme stvorite i iskoristite onako kako najviše volite. A ja volim vježbati.

Često čujem „Lako tebi izgledati dobro, mršava si, nisi se udebljala u trudnoći. Sad malo vježbaš i super“. Ali te rijetko zanima da iza toga stoje godine bavljenja sportom. Od ranog djetinjstva. Tijekom srednje škole. Vraćanja doma sa posljednjim večernjim busevima nakon treninga, a ujutro je škola. Tijekom studiranja, dulje pauze između predavanja provodila sam u teretani. Da, nekad je naporno. Ali nije teško ako uživaš u tome.

Sad kad imam djecu nemam prilike odlaziti u teretanu. Želim s njima provesti svo slobodno vrijeme koje imam nakon posla. Tako da sada vježbam navečer kad djeca odu na spavanje. Prije otprilike dvije godine, nakon najdulje pauze od vježbanja (druga trudnoća i dijete koje nije voljelo spavati) počela sam vježbati kod kuće.

 


Krenula sam s raznim kućnim programima, i onda se u jednom trenut
ku pronašla u „željezu“. Putem sam učila o zdravoj prehrani (najviše u vrijeme dohrane mlađeg sina, hehe) i treninzima. Kopala sam po raznim fitness stranicama upotrazi za informacijama, a Fitmess diary mi je posebno zapeo za oko zbog pozitive i realnosti koju širi. 

I tako nastavljam, slušam sebe i radim na sebi. Imam određene ciljeve, ali ne opterećujem se terminima. Zdravo se hranim, ali ne opterećujem se makrosima, kalorijama i raznim dijetama. Kada sam preiscrpljena od posla, odmaram. Kada me djeca trebaju, tu sam za njih. Trening ponekad ubacim u ono malo vremena što ostane, ali i to puno znači. Želim djeci primjerom pokazati da se za zdravlje treba i potruditi. To je prvo i najvažnije. A dobar izgled i zadovoljstvo istim samo je pozitivan nusprodukt u svemu tome.

 

Marija Eršek

Leave a comment

Postavke privatnosti
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.