Genetika se može pokoriti!

ana - genetika - pokorena
Genetika se može pokoriti!

[Tvoja priča]

Drage cure, pišem ovo u nadi da ću motivirati barem jednu osobu da se pokrene, i promjeni svoj život, kao što je jednom tamo negdje prošle godine Andrea motivirala mene, (te nastavlja i danas). 🙂

Dakle krenimo od početka, danas mi je 22 godine,a problema s težinom imam otkad sam se praktički rodila (genetika, hvala ti). Jedino vrijeme gdje sam izgledala kao druga djeca je bilo s 5-6 godina, sto su prve i zadnje slike mene gdje sam normalne težine za svoju dob.
Kako su godine prolazile, i kako to obično biva, nezdrave navike su se nastavile, u 5.tom osnovne sam težila oko 55 kilograma, što je na moju malu visinu i dob već tada bilo previše.
Sjećam se da sam mislila, kao dijete, da ako nosim široku odjeću nitko neće vidjeti,ma nitko neće ni primjetiti, ali naravno da jest.
Tada su počela zadirkivanja, svaki dan, najviše na tjelesnom, bilo mi je vrlo teško ali sam uvijek bila oštra i prgava osoba pa sam odgovorila nazad, nikad nisam bila slabić,i nisam dozvolila da vide i znaju da me dira, no kada sam bila sama u svoja 4 zida, tada bi osjetila sve.

Godine su išle i došla sam do srednje škole, tu sam se odjedanput razvila, i u visinu (mada ne puno, samo sam 164) ali obline su se nekako poslagale, tu nisam doživljavala više ruganja ali sam i dalje imala previše kilograma.

Ana, 2015. godina 8. mjesec.Ana, 8. mj. 2015. g-88kg

Sa 16 godina, operirala sam žuć, te je morala odstraniti, nakon toga, nisam smjela jesti gotovo ništa poput normalnih ljudi.
Po prvi put u životu bila sam normalne težine nakon 10 godina, imala sam 64 kilograma i izgledala sam ok, donekle vitko, premda sam bila slaba, i bez ikakvih mišića, nisam se smjela ničim baviti oko 2-3 mjeseca. Jer, osim operacije,prebolila sam u to vrijeme mononukleozu pa su mi jetra i slezena bile uvećane,i fizički napor se nije preporučao…

Naravno kad je sve to prošlo,vratila sam se identičnoj prehrani od prije, i uskoro dosegla 75 kilograma,koje sam držala jedno vrijeme, dok nisam ušla u vezu koja je bila destruktivna.
Samo sam jela i jela..te dosegla 80,pa kasnije 84 kilograma.

Bila sam očajna.

Ljubomora me izjedala,veza je propadala…
Odlučila sam se samo na dijetu i skinula kilograme do 72. Bilo je dobro dok je trajalo,ali naravno vratila sam sve natrag, i premda sam imala novu vezu punu ljubavi i savršenog muškarca, došla sam do 88 kila (prva slika), što je vrtoglavo, morate priznati.

I tako prošle godine krenem ja sa svime, Andrea me uputila,bila najveća poptora, bog zna da se naslušala koje kakvih gluposti i žaljenja od strane mene.
Redovnim vježbanjem i kvalitetnom prehranom dosegla sam 72 kile ponovno! Mislila sam,gle me ovo sam sad ja, još malo i bit cu ona stara samo još bolja, nikad se neću vratiti na staro.

Prevarila sam se

Popustila sam emocijama i i hrani da me vode, te vratila se na 80 kg.  Tu počinje ova moja današnja priča.
Ponovno, od samog početka, krenula sam i ovaj put neću odustati!
Trenutno sam na drugom mjesecu i moja trenutna kilaža je 74  kilograma. Znam više, znam bolje,  jača sam i sposobnija nego ikad prije! Mentalni sklop mi je neprobojan ovaj put, i znam da ću uspjeti.

genetika pokorena
Sve se može!

Hrabar čovjek je onaj koji unatoč svakom padu, opet ponovo ustane i pokuša,nikad ne odustaje, nikad se ne predaje, nikad ne prestaje.
Taj čovjek sam danas ja,  nadam se da će sve cure koje se ovako u krug bore same sa sobom, jednom pobijediti, jer najteža je bitka protiv samog sebe, ali isto tako nema slađeg okusa pobijede nego upravo to – pobijediti sam sebe!

genetika se može pokoriti
Ana danas, 26.10.2016.

Leave a comment

Postavke privatnosti
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.