Čovjek je čovjeku vuk i jao tebi ako si janje.

Čovjek je čovjeku vuk i jao tebi ako si janje.

Mislim da je svatko od nas barem jednom u životu došao u situaciju kad ga je neki čovjek razočarao. Neki od nas sretnika čak imaju u svom životu zle osobe koje im namjerno štete i podmiću. Neki govore – ali ja ne vjerujem u zle osobe, to je njihova prošlost, ne oni –
Ne. To su oni. Postoje osobe koje su oštećene i koje na svoje nesigurnosti odgovaraju napadom, i  njima treba dati ljubav. Ove osobe uživaju u tvojoj patnji, ne zbog svojih nesigurnosti već čiste zlobe.

”Sadizam je nanošenje ne samo fizičkog već i, daleko češće i suštinski važnije, duševnog bola. Cilj sadiste je da ponizi. Sadizam se ne ispoljava samo u ekstremnim situacijama i dramatičnom obliku. Svugdje oko nas ima mnogo sitnog, potmulog, prerušenog, prigušenog svakodnevog sadizma. Sadista nanosi patnju i iz toga izvlači neko mračno i varljivo zadovoljstvo koje se, naravno, ne ograničava na seksualnu sferu.” (1)

Da se odmaknem malo od stručnih termina; svi znamo barem jednu ovakvu osobu. Iz viđenja, ili smo osjetili na svojoj koži, radnje te osobe konstantno štete meti.

Kako se nositi s njima?

Po mom skromnom mišljenju – nikako. Ne isplati se boriti protiv njih jer će oni više uživati u tome, ne isplati im se pridavat ikakvu pažnju. Takve osobe ili ne shvaćaju kakve su ili si ne žele priznati.
Sve će napraviti da vas ugroze te da uživaju u vašoj patnji.
Možda to sada zvuči malo predramatično, no vjerujte mi – vidjela sam ih. Ukoliko vam pada neka određena osoba na pamet dok čitate ovaj post, zapitajte se… dali je ta osoba u vašem životu? Da li je to neka frendica ili netko tko vas gotovo uvijek ponižava i sramoti? Iz zafrkancije? Kolega na poslu koji zbija podle šale? Član obitelji s kojim niste baš na ”ti” koji konstantno degradira vaš rad? Ili je to neka osoba koja namjerno kopira sav vaš rad?

Nedavno.

Nedavno, javila mi se prijateljica koja izrađuje nakit. Obožavam njen rad i zaista ga cijenim. Malo smo pričale o problemima s kojima se susrećemo u svijetu vođenja virtualnih stranica, i obje smo se složile oko jednog:
Obje imamo osobu koja nam krade sav rad, i koja nam oduzima živce.
Zašto? Zašto ta osoba to radi? Da li je u pitanju neoriginalnost – apsolutno da. Neke osobe jednostavno nisu kadre osmisliti nešto kreativno, i to je sasvim ok, da smo svi umjetnici nastao bi kaos 😀
Ali, po našem mišljenju, te osobe to rade iz čiste zlobe. Nije da ne mogu uzeti nekog drugog za ”inspiraciju” (krađu) – jer ipak je bezbroj stranica po netu – nego ne žele.
Te osobe su emocionalne pijavice i njima je zadovoljstvo znati da su nam stale na žulj ili nas povrijedile.

Nakon nekog vremena, obje smo zaključile jedno: nebitne su. Te osobe su nebitne ako ih ne vidimo i ne čujemo. One ne postoje u našem životu.

Treba se sjetiti

Kada nastupe takve situacije, kada nas slome. Kada više ne možemo trpiti pritisak te osobe, samo se treba sjetiti.
Ta osoba mora da nam zavidi ako toliko pažnje posvećuje nama. I ne, ne mislim pritom na one ogorčene, nesigurne ljude koji ispoljavaju mržnju jer je to jedino što znaju.
Zavist ih tjera na mržnju. Jer, pogotovo ako je narcis u pitanju, oni ne mogu podnijeti da netko nešto ima/radi bolje od njih samih. I to ih frustrira.
Zato, idući put kada vas žele povrijediti, nasmijte se. Nasmijte se sa zadovoljstvom, sjetite se ovog teksta, i gledajte kako njihov zli cerek se pretvara u ljutu grimasu.

Stay strong,
Vaša Andrea.

Što misliš? Komentiraj!

Postavke privatnosti
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.