Ne unosiš dovoljno vode? Ovaj app će ti pomoći!

Možda ti na prvi pogled ovakva aplikacija izgleda suvišno. Međutim, uvjeren sam da veliki broj ljudi ne unosi dovoljnu količinu vode, što može dovesti do neželjenih posljedica.
Voda je esencijalna za tvoje zdravlje

Udio vode u našem tijelu iznosi 60% od ukupne tjelesne težine. Bez vode tvoje tijelo ne može preživjeti. Svaka stanica , mišić i organ u tvom tijelu treba vodu da bi pravilno funkcioniralo.

Da li znaš da nedovoljan unos vode kroz dan može rezultirati s tim da tvoje tijelo zadrži više vode u masnim stanicama, što dovodi do napuhnutog izgleda i nekad pomislimo da smo se udebljali.

Zašto je voda bitna?

 • Izlučuje štetne tvari kroz urin i disanje
 • Zadržava normalnu temperaturu tijela
 • Podmazuje zglobove
 • Štiti osjetljiva tkiva

Nedostatak vode može dovesti do dehidracije — stanja do kojeg dolazi kada u našem tijelu nema dovoljno vode za normalno funkcioniranje organizma. Čak i  minimalna dehidracija uzrokuje gubitak energije i umor.

Koliko vode trebaš piti svaki dan?

Studije su dale različite odgovore tokom svih ovih godina. Tvoje potrebe za unos vode ovise o različitim čimbenicima, i ne postoji jedinstvena formula.

Najnoviji rezultati istraživanja govore da je potrebno:

 • 3.7 litre vode za odraslog muškarca
 • 2.7 litre vode za odraslu ženu

Naravno, ukoliko si fizički aktivan/na, tvoja dnevna potreba za unosom vode se povećava, ovisno o razini aktivnosti.

Hydro coach

S obzirom na sve navedeno, skinuo sam, instalirao i  testirao Hydro Coach.


Testirajući ovu aplikaciju u samo 3 dana sam primjetio veliku razliku. Pio sam više od 3 litre vode dnevno u 3 dana i rezultat je slijedeći:

 • Smanjen intenzitet i učestalost umora
 • Koža je mekša i elastičnija
 • Bolja probava
 • Manji osjećaj gladi
 • Poboljšano psihičko stanje (manje nervoze i živčanosti)

Hydro Coach  napravljen da  ti pomogne sa bitnim problemom, a to je nedovoljan unos vode. Znači, Hydro Coach mjeri naš unos vode putem dnevnika. Ako već sam/a ne znaš koliko moraš vode unositi, tu je algoritam koji izračunava preporučeni unos vode na temelju faktora kao što su godine, težina i spol. Nakon što definiraš cilj , odaberi svoju čašu i kreni. HydroCoach će te podsjećati svako nekoliko sati da popiješ vodu kako bi ostvario svoj cilj.

Svoju aktivnost možeš vidjeti putem grafičkog prikaza na tjednoj i mjesečnoj bazi. Tu je i widget koji možeš prikačiti na početni zaslon putem kojeg možeš unijeti popijenu vodu bez da otvaraš aplikaciju. Također možeš dijeliti na društvenim mrežama ili unijeti vodu putem pametnog sata ako ga posjeduješ.

Ako smatraš da bi ti ovaj app pomogao, odi na Google Play i instaliraj ga. Besplatno je!  

Ocjena: 4.5/5

Korisnost
Google Play download
Dizajn
Brzina aplikacije
App Store (Apple) Download

Leave a comment

Postavke privatnosti
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.